Špagety po asijsku

74
- reklama -

Suroviny

350 – 450 g špaget
150 g kuřecích prsou
1 žlutá paprika
1 cibule
pórek
1 vejce
jidášovo ucho
mungo klíčky
1 lžíce sójové omáčky light
1 lžíce ústřicové omáčky
sůl
pepř
kari koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Jidášovo ucho sušené namočíme na 30 minut do teplé vody. Až bude Jidášovo ucho měkké, nakrájíme ho na tenké nudličky.

  2. Papriku, pórek a cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme, nejlépe zase na nudličky.

  3. Na hlubokou pánev dáme kapku oleje, přidáme maso a restujeme, osolíme, opepříme a přidáme lžičku kari koření. Až se maso zatáhne a bude napůl hotové, přidáme všechnu zeleninu a jidášovo ucho. Restujeme, dokud zelenina nezměkne.

  4. Do pánve k masu a zelenině přidáme špagety a rozklepneme 1 vejce, vše pořádně promícháme a přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, špetku soli, protože obě omáčky už jsou docela slané a nakonec přidáme pepř. Vše pořádně promícháme a můžeme servírovat na talíř.

Poznámka od kuchařky

Já kupuji chlazené mungo klíčky, ale pokud máte mungo klíčky v konzervě, nejprve je potřeba slít nálev.