Suroviny
- 350 – 450 g špaget
- 150 g kuřecích prsou
- 1 žlutá paprika
- 1 cibule
- pórek
- 1 vejce
- jidášovo ucho
- mungo klíčky
- 1 lžíce sójové omáčky light
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- sůl
- pepř
- kari koření
- olej
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Jidášovo ucho sušené namočíme na 30 minut do teplé vody. Až bude Jidášovo ucho měkké, nakrájíme ho na tenké nudličky.
-
Papriku, pórek a cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme, nejlépe zase na nudličky.
-
Na hlubokou pánev dáme kapku oleje, přidáme maso a restujeme, osolíme, opepříme a přidáme lžičku kari koření. Až se maso zatáhne a bude napůl hotové, přidáme všechnu zeleninu a jidášovo ucho. Restujeme, dokud zelenina nezměkne.
-
Do pánve k masu a zelenině přidáme špagety a rozklepneme 1 vejce, vše pořádně promícháme a přidáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, špetku soli, protože obě omáčky už jsou docela slané a nakonec přidáme pepř. Vše pořádně promícháme a můžeme servírovat na talíř.
Poznámka od kuchařky
Já kupuji chlazené mungo klíčky, ale pokud máte mungo klíčky v konzervě, nejprve je potřeba slít nálev.