Špagety Napoli s masem,zeleninou a s olivami

220
- reklama -

Suroviny
8-10 i podle množstí těstovin

1 – 2 balíčky špaget (podle počtu strávníků)
350 gramů mletého hovězího masa
1 velký rajský protlak
4 stroužky česneku
2 cibule
4 rajčata
4 rajčata k opečení
1 malá zelená chilli paprička
červená paprika
žlutá paprika
zelená paprika
2 balíčky zelených oliv bez pecek (okapaných a propláchlých)
sůl
olej
olivový olej
oregano
bazalka
tymián
sýr na posypání
nasekaná rukola
petrželka
parmezán
citron
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny si uvaříme podle návodu.

  2. V hrnci si osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, pokrájená čerstvá rajčata, papriky jeden balíček zelených pokrájených oliv, jednu chilli papričku a pak přidáme rajský protlak, bylinky a restujeme, mícháme, dokud si nepustí maso i zeleninka pěkně svou šťávičku.

  3. Podlijeme troškou vodou a dusíme vše, dokud není maso i zelenina měkké.

  4. Pak ještě dochutíme česnekem, posypeme nasekanou rukolu, která ještě sama o sobě dochutí vše. Podáváme pak se špagetami a strouhaným sýrem. Zdobíme petrželkou, paprikami a zelenými olivami. Dle každého z Vás. Chilli papričku jsem dala jen do jedné poloviny jídla, ja ji nemusím, tak je možno pak rozdělit.

Poznámka od kuchařky

Ještě si pak vedle omyjeme rajčata, rozpůlíme a pečeme je na plechu řezem nahoru.Pokapeme je ještě citronem, olivovým olejem a posypeme ječesnekem nakrájeným na malé kousky, tymiánem a pečeme také, dokud nejsou měkká. Zdobíme parmezánem.Takto máme dva druhy jídel, podáváme, jak kdo chce a má chuť.