
Suroviny
8-10 i podle množstí těstovin
- 1 – 2 balíčky špaget (podle počtu strávníků)
- 350 gramů mletého hovězího masa
- 1 velký rajský protlak
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 rajčata k opečení
- 1 malá zelená chilli paprička
- červená paprika
- žlutá paprika
- zelená paprika
- 2 balíčky zelených oliv bez pecek (okapaných a propláchlých)
- sůl
- olej
- olivový olej
- oregano
- bazalka
- tymián
- sýr na posypání
- nasekaná rukola
- petrželka
- parmezán
- citron
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny si uvaříme podle návodu.
-
V hrnci si osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, pokrájená čerstvá rajčata, papriky jeden balíček zelených pokrájených oliv, jednu chilli papričku a pak přidáme rajský protlak, bylinky a restujeme, mícháme, dokud si nepustí maso i zeleninka pěkně svou šťávičku.
-
Podlijeme troškou vodou a dusíme vše, dokud není maso i zelenina měkké.
-
Pak ještě dochutíme česnekem, posypeme nasekanou rukolu, která ještě sama o sobě dochutí vše. Podáváme pak se špagetami a strouhaným sýrem. Zdobíme petrželkou, paprikami a zelenými olivami. Dle každého z Vás. Chilli papričku jsem dala jen do jedné poloviny jídla, ja ji nemusím, tak je možno pak rozdělit.
Poznámka od kuchařky
Ještě si pak vedle omyjeme rajčata, rozpůlíme a pečeme je na plechu řezem nahoru.Pokapeme je ještě citronem, olivovým olejem a posypeme ječesnekem nakrájeným na malé kousky, tymiánem a pečeme také, dokud nejsou měkká. Zdobíme parmezánem.Takto máme dva druhy jídel, podáváme, jak kdo chce a má chuť.









