Špagety carbonara

114
- reklama -

Suroviny

500 g špaget
100 g slaniny
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
2 žloutky
150 ml sladké smetany
50 g strouhaného parmezánu
sůl
bazalka nebo petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme špagety v osolené vodě a scedíme.

  2. Na pánvičce opražíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme k ní máslo, prolisovaný česnek a odložíme bokem.

  3. Pak do pánvičky nalijte smetanu, žloutky a polovinu strouhaného parmezánu. Krátce prohřejte, přidejte špagety a promíchejte.

  4. Pak dejte na talíř, který posypete opraženou slaninkou s česnekem, kterou jsme dali bokem. Na to dáme ještě druhou půlku strouhaného parmezánu a petržel nebo bazalku.