Špagetové vlasatice s přelivem

76
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/2 balíčku špaget
4 nožičky párku
sůl
1 lžíce oleje
5 sušených rajčat
hrst černých oliv
4 lžíce Majolky®
2 lžíce mléka
6 lístků bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Špičky párků odkrojíme a párky nakrájíme na cca 3 cm špalíčky. Každým špalíčkem propíchneme a protáhneme přibližně 10 špaget. Takto připravené vlasatice dáme vařit do osolené vroucí vody se lžící oleje doměkka.

  2. Majolku naředíme mlékem do tekutějšího stavu, vmícháme nasekaná sušená rajčata, olivy a část bazalky. Uvařené vlasatice scedíme a na talíři přelijeme majolkovou směsí. Posypeme několika olivami a nasekanou bazalkou.

Poznámka od kuchařky

Na vlasatice lze použít také jen kečup a sýr nebo jakýkoli přeliv podle vaší chuti (jako na běžné špagety), pak si je jistě oblíbí i děti 🙂

někde na nějakém webu jsem viděla takto propíchané párky, ani už nevím, s čím to bylo…a napadlo mě, že by tak šly udělat třeba i vtipné knedlíčky do polévky, propíchat je kolem dokola jako vodní miny a nechat ty vousy kratší 😉