
Suroviny
            2 porce
							
    
- 1/2 balíčku špaget
- 4 nožičky párku
- sůl
- 1 lžíce oleje
- 5 sušených rajčat
- hrst černých oliv
- 4 lžíce Majolky®
- 2 lžíce mléka
- 6 lístků bazalky
Postup přípravy receptu
- 
Špičky párků odkrojíme a párky nakrájíme na cca 3 cm špalíčky. Každým špalíčkem propíchneme a protáhneme přibližně 10 špaget. Takto připravené vlasatice dáme vařit do osolené vroucí vody se lžící oleje doměkka. 
- 
Majolku naředíme mlékem do tekutějšího stavu, vmícháme nasekaná sušená rajčata, olivy a část bazalky. Uvařené vlasatice scedíme a na talíři přelijeme majolkovou směsí. Posypeme několika olivami a nasekanou bazalkou. 
Poznámka od kuchařky
Na vlasatice lze použít také jen kečup a sýr nebo jakýkoli přeliv podle vaší chuti (jako na běžné špagety), pak si je jistě oblíbí i děti 🙂
někde na nějakém webu jsem viděla takto propíchané párky, ani už nevím, s čím to bylo…a napadlo mě, že by tak šly udělat třeba i vtipné knedlíčky do polévky, propíchat je kolem dokola jako vodní miny a nechat ty vousy kratší 😉
 
            