
- reklama -
Suroviny
4 porce
- cca 400 g špagetové dýně
- 4 rajčata
- 1 feferonka
- 8 stroužků česneku
- 1 cibule
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujeme“ (vydlabeme vidličkou špagety). Zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
-
Na troške oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú feferónku a na malé kocky narezané paradajky. Osolíme a na silnom plameni za stáleho miešania opražíme, kým paradajky „nepovolia“. Potom pridáme lístky bazalky a opäť asi pol minúty restujeme, kým nezavädnú.
-
Na taniere rozložíme teplé „špagety“ z tekvice, polejeme olivovým olejom (množstvo asi 1 lyžica na tanier) a navrch dáme paradajky. Ihneď podávame.
Kuchařka: tejaja