Suroviny
4 porce
- 1 špagetová dýně
- strouhanka
- olej
- Kuličky:
- 500 g mletého masa
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 1 kopcovitá lžička škrobu
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- Omáčka:
- 400 g naložená rajčata v konzervě
- 2 mladé cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce oregana
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Celou neoloupanou špagetovou dýni uvaříme (v tlakovém hrnci vařím 20 minut do syčení ventilu, pak vypnu a nechám vychladnout). Rozřízneme, vyjmeme semínka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme vidličkou špagety).
-
500 g použijeme, zbytek vyšpagetované dýně, který nespotřebujeme, uskladníme v ledničce a použijeme na jiné jídlo.
-
Všechny přísady na kuličky dobře promícháme. Tvarujeme malé kuličky o průměru asi 3 cm, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji.
-
Na omáčku orestujeme nakrájené cibulky na oleji, přidáme česnek, nakrájená rajčata i s omáčkou, protlak, oregano, sůl a pepř. Pomalu vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
Potom vložíme do omáčky smažené kuličky a krátce povaříme (asi 3 minuty). Na talíře dáme teplou špagetovou dýni a přelijeme omáčkou s kuličkami.