Suroviny
4 porce
- 1 špagetová dýně
- 400 g jater (měla jsem jehněčí, ale lze použít i vepřová)
- cca 250 ml mléka
- 1 cibule
- 1 lžička koření sumah
- olej
- sůl
- bílý pepř
- několik snítek tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10-15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety). 700 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
-
Na oleji oretujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky narezanú pečeň, sumah a opäť krátko orestujeme. Zalejeme mliekom a 10 minút povaríme.
-
Rozmixujeme, osolíme, okoreníme a necháme ešte 5 min povariť. Omáčka sa ničím nezahusťuje, ak je veľmi hustá po rozmixovaní, pridáme opatrne mlieko a necháme ešte prevrieť.
-
Na taniere rozložíme teplú špagetovú dyňu, prelejeme omáčkou a posypeme tymiánovými lístkami.