- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g špagetové dýně
- 1 cibule
- 500 g čerstvých hub
- mletá červená paprika
- olej
- sůl
- mleté černé koření
- 50 g tvrdého syra
Postup přípravy receptu
-
Celou neloupanou špagetovou dýni uvaříme (v tlakovém hrnci vaříme 15 minut do syčení ventilu), pak vypneme a necháme vychladnout. Rozřízneme, vyjmeme semínka a vidličkou dužinu „vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety).
-
500 g použijeme, zbytek vyšpagetované dýně, kterou nespotřebujeme, uskladníme v ledničce a použijeme na jiné jídlo.
-
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou červenou papriku, nařezané houby, osolíme, opepříme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podlijeme tolik, abychom měli dostatek šťávy, počítáme s tím, že některé druhy hub vodu pustí.
-
Do měkkých hub přidáme nastrouhaný sýr a necháme ho za stálého míchání roztát. Teplou vyšpagetovanou dýni rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Kuchařka: tejaja