Špagetová dýně s houbovou omáčkou

39
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g špagetové dýně
1 cibule
500 g čerstvých hub
mletá červená paprika
olej
sůl
mleté černé koření
50 g tvrdého syra

Postup přípravy receptu

  1. Celou neloupanou špagetovou dýni uvaříme (v tlakovém hrnci vaříme 15 minut do syčení ventilu), pak vypneme a necháme vychladnout. Rozřízneme, vyjmeme semínka a vidličkou dužinu „vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety).


    Zobrazit celý recept

  2. 500 g použijeme, zbytek vyšpagetované dýně, kterou nespotřebujeme, uskladníme v ledničce a použijeme na jiné jídlo.

  3. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou červenou papriku, nařezané houby, osolíme, opepříme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podlijeme tolik, abychom měli dostatek šťávy, počítáme s tím, že některé druhy hub vodu pustí.

  4. Do měkkých hub přidáme nastrouhaný sýr a necháme ho za stálého míchání roztát. Teplou vyšpagetovanou dýni rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.