Soudky z kýty a mletého masa

88
- reklama -

Suroviny
4-8 porcí

4 užší a delší plátky vepřové kýty
0,5 kg mletého masa
1 vejce
2 hrsti ovesných vloček
100 ml mléka
1 hrst plátků sušeného česneku (či česnek ze 4 velkých stroužků)
12 plátků anglické slaniny
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s mlékem a vejcem, vmícháme ovesné vločky a česnek, podle chuti osolíme. Necháme 20 min. odpočinout v chladnu.

  2. Plátky kýty naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, na každý plátek masa dáme plátek slaniny, na to váleček z 1/4 množství mleté směsi, zabalíme to do soudku, zvenku okolo kýty dáme další dva plátky slaniny a vše zpevníme provázkem (viz foto).

  3. Takto připravené soudky zprudka osmahneme ze všech stran na troše oleje, mírně podlijeme a pečeme přikryté v troubě cca 40min. na 200°C, občas přelijeme výpekem.

Poznámka od kuchařky

Do porcí píšu 4-8, podle hladu, soudky jsou dost velké a mně stačila 1/2 🙂