
- reklama -
Suroviny
4-8 porcí
- 4 užší a delší plátky vepřové kýty
- 0,5 kg mletého masa
- 1 vejce
- 2 hrsti ovesných vloček
- 100 ml mléka
- 1 hrst plátků sušeného česneku (či česnek ze 4 velkých stroužků)
- 12 plátků anglické slaniny
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s mlékem a vejcem, vmícháme ovesné vločky a česnek, podle chuti osolíme. Necháme 20 min. odpočinout v chladnu.
-
Plátky kýty naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, na každý plátek masa dáme plátek slaniny, na to váleček z 1/4 množství mleté směsi, zabalíme to do soudku, zvenku okolo kýty dáme další dva plátky slaniny a vše zpevníme provázkem (viz foto).
-
Takto připravené soudky zprudka osmahneme ze všech stran na troše oleje, mírně podlijeme a pečeme přikryté v troubě cca 40min. na 200°C, občas přelijeme výpekem.
Poznámka od kuchařky
Do porcí píšu 4-8, podle hladu, soudky jsou dost velké a mně stačila 1/2 🙂
Kuchařka: isindy









