Soté z králičího a kuřecího masa

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 kuřecí prsa
4 králičí nugetky (panenka)
1 velká červená cibule
2 oranžové kapie
4 dcl silného kuřecího vývaru
1 hrst petrželové natě
1 lžička francouzského másla – viz. poznámka
sůl
olej
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme pánev Wok a nalijeme do ní trochu oleje.

  2. Přidáme na nudličky nakrájené osolené a opepřené králičí a kuřecí maso. Vše zprudka opečeme.

  3. Jakmile se maso zatáhne, přidáme na nudličky nakrájenou červenou cibuli, na čtverečky nakrájenou papriku a podlijeme silným kuřecím vývarem.

  4. Lehce zahustíme připraveným „francouzským máslem“ a přidáme nasekanou petrželovou nať.

  5. Necháme provařit asi 5 minut.

    Podáváme s vařeným bramborem a najemno nakrájenou červenou cibulí.

Poznámka od kuchařky

„francouzské máslo“

– prohněteme máslo s hladkou moukou v poměru 1:1

– vzniklé těstíčko necháme v lednici ztuhnout

– po kouscích (lžičkách) následně vmícháváme do šťávy a necháme provařit