Sorbet ze sirupu z bezových květů

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 ml vody
100 ml sirupu z bezových květů – dle potřeby a sladkosti
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady a necháme důkladně vychladit. Vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut.

  2. Hotový sorbet ihned podáváme.

  3. Kdo nemá výrobník zmrzliny, tak vlije do plastové dózy s víkem, vloží do mrazničky a zhruba co 45 – 60 minut důkladně promíchá vidličkou, aby se rozbily vznikající krystaly ledu.

Poznámka od kuchařky

Někdo řekne, že tento sorbet je takové zmrzlé „nic“. Ale v létě jsou sorbety velice osvěžující.

Použila jsem sirup domácí výroby a jelikož každý sirup může být jinak sladký, tak ho přidáme dle potřeby. Kdo by chtěl sirup vyrobit, tak je zde na TR několik receptů.

Podobný sorbet půjde vyrobit i z jiných druhů sirupů, nejlépe domácích.