
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 ml vody
- 100 ml sirupu z bezových květů – dle potřeby a sladkosti
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme dohromady a necháme důkladně vychladit. Vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut.
-
Hotový sorbet ihned podáváme.
-
Kdo nemá výrobník zmrzliny, tak vlije do plastové dózy s víkem, vloží do mrazničky a zhruba co 45 – 60 minut důkladně promíchá vidličkou, aby se rozbily vznikající krystaly ledu.
Poznámka od kuchařky
Někdo řekne, že tento sorbet je takové zmrzlé „nic“. Ale v létě jsou sorbety velice osvěžující.
Použila jsem sirup domácí výroby a jelikož každý sirup může být jinak sladký, tak ho přidáme dle potřeby. Kdo by chtěl sirup vyrobit, tak je zde na TR několik receptů.
Podobný sorbet půjde vyrobit i z jiných druhů sirupů, nejlépe domácích.
Kuchařka: Merylas