Sorbet z jahod

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g jahod (měla jsem mražené)
cukr dle potřeby
trochu citronové šťávy
1 dl sektu nebo vína
Pro děti nahradíme vodou nebo nějakou minerálkou
Na dozdobení máta nebo meduňka a např
kousek citronu

Postup přípravy receptu

  1. Jahody necháme při pokojové teplotě velmi mírně povolit a vše rozmixujeme vhodným mixérem nebo sekáčkem na potraviny. Podle mých zkušeností je lepší sekáček.

  2. Vložíme do plastové nádoby a dáme za občasného promíchaní mrazit do konzistence, kdy můžeme nabírat lžící na zmrzlinu a podávat. Pokud jahodová směs zmrzne moc, tak musíme před podáváním nechat povolit a sekáčkem opět rozmixovat a ihned servírovat. Tak jsem postupovala i já. V sezóně použijeme čerstvé ovoce. Kdo má strojek na zmrzlinu, tak udělá v něm.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Žena & kuchyně

Přidala jsem do podobných receptů recept od Cathleen. Já jsem se snažila popsat postup pro ty, co nevlastní zmrzlinovač.