
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g jahod (měla jsem mražené)
- cukr dle potřeby
- trochu citronové šťávy
- 1 dl sektu nebo vína
- Pro děti nahradíme vodou nebo nějakou minerálkou
- Na dozdobení máta nebo meduňka a např
- kousek citronu
Postup přípravy receptu
-
Jahody necháme při pokojové teplotě velmi mírně povolit a vše rozmixujeme vhodným mixérem nebo sekáčkem na potraviny. Podle mých zkušeností je lepší sekáček.
-
Vložíme do plastové nádoby a dáme za občasného promíchaní mrazit do konzistence, kdy můžeme nabírat lžící na zmrzlinu a podávat. Pokud jahodová směs zmrzne moc, tak musíme před podáváním nechat povolit a sekáčkem opět rozmixovat a ihned servírovat. Tak jsem postupovala i já. V sezóně použijeme čerstvé ovoce. Kdo má strojek na zmrzlinu, tak udělá v něm.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Žena & kuchyně
Přidala jsem do podobných receptů recept od Cathleen. Já jsem se snažila popsat postup pro ty, co nevlastní zmrzlinovač.
Kuchařka: Merylas