
- reklama -
Suroviny
- meloun Galia
- 150 ml vody
- 50-60 g medu
- lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy receptu
-
Meloun oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na menší kousky. Vodu krátce svaříme s medem a necháme vychladnout.
-
Pak rozmixujeme s melounem a citrónovou šťávou a dáme zmrazit do strojku. Výsledkem je lahodná ovocná drť, která neobsahuje píchavé krystalky ledu.
Poznámka od kuchařky
Zbytek sorbetu, který zůstane po mlsání, uchováme v mrazáku, kde samozřejmě zmrzne na kost a před dalším mlsáním je třeba ho nechat asi 20min povolit mimo mrazák.
V parnech je fantasticky osvěžující dát sorbet do sklenic, zalít sodovkou a podávat se širokým brčkem.
Kuchařka: cathleen









