Suroviny
- 250 g tučného tvarohu
- 5-8 g soli
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh je třeba opravdu tučný, s obsahem tuku okolo 9%. Soli se dává 2-3,5% a přidávejte ji postupně. Tvaroh musí být slaný opravdu výrazně, ale není třeba jít až na horní hranici (3,5% soli).
-
Tvaroh v misce za občasného ochutnávání velmi dobře promícháme se solí a hned můžeme použít:
– jen tak, namazaný na chlebu, podávaný třeba s letní zeleninou
– na křupavé topince, opět doplněný zeleninou
– s jemnými novými bramborami aj.
Poznámka od kuchařky
Odjakživa miluji chleba s výrazně osoleným tvarohem, nepotřebuji žádnou složitou pomazánku…a byla jsem si jistá, že to zná každý. Asi ne, protože jsem u pana Cuketky potkala nový „recept“ právě na slaný tvaroh https://recepty.cuketka.cz/soleny-tvaroh/ a nabízím tedy těm, kteří tento „skrytý poklad české kuchyně“ (píše Cuketka) neznají, nevyzkoušeli…