Sojový guláš s polentou

63
- reklama -

Suroviny
1 porce

60 g sojových nudliček
1/2 kostky hovězího bujónu (Natur)
150 g žampionů
1/2 zelené papriky
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce oleje
30 g polenty
mletá paprika
gulášové koření

Postup přípravy receptu

  1. Sojové nudličky dáme vařit do vývaru připraveného z 1/2 l vody a hovězího bujónu, vaříme asi 10 min do změknutí. Nudličky scedíme, vývar nevyléváme.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, sojové maso a chvíli restujeme, přidáme koření a podlijeme vývarem, aby nám paprika nezhořkla. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a zamícháme do vroucí směsi polentu – ta nám guláš zahustí. Až guláš odstavíme, vmícháme česnek. Podáváme jen tak nebo s pečivem.