
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 60 g sojových nudliček
- 1/2 kostky hovězího bujónu (Natur)
- 150 g žampionů
- 1/2 zelené papriky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 30 g polenty
- mletá paprika
- gulášové koření
Postup přípravy receptu
-
Sojové nudličky dáme vařit do vývaru připraveného z 1/2 l vody a hovězího bujónu, vaříme asi 10 min do změknutí. Nudličky scedíme, vývar nevyléváme.
-
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, sojové maso a chvíli restujeme, přidáme koření a podlijeme vývarem, aby nám paprika nezhořkla. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a zamícháme do vroucí směsi polentu – ta nám guláš zahustí. Až guláš odstavíme, vmícháme česnek. Podáváme jen tak nebo s pečivem.
Kuchařka: rusjana