
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 menší kuřecí prsa
- 150g sójového masa (nudličky nebo kostky)
- 500ml vývaru
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 2-3 stroužky česneku
- 350g zeleninové čínské směsi (Mochov)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička bramborového škrobu (škrobové moučky)
- 250ml silného masového vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Ráno si sójové maso zalijeme horkým vývarem (500ml) a necháme odstát, aby se maso „napilo“.
-
Potom přidáme nakrájené kuřecí, prolisovaný česnek, 3 lžíce sójovky a hořčici.
-
Promícháme, přikryjeme a necháme v lednici odpočívat.
-
Marinované maso zatáhneme na rozpálené pánvi, přidáme zeleninu a necháme 10-15min za občasného míchání restovat. Do mísy od marinády si nalijeme vývar (250ml), 1 lžíci sójovky a škrob.
-
Metličkou lehce prošleháme, aby se škrob rozpustil a poté omáčkou zalijeme směs na pánvi.
-
Prohřejeme a podáváme s rýží (Natural, neloupaná).
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave









