
- reklama -
Suroviny
4 porce
- sáček sojových kostek
- 1 masox
- lžička sojové omáčky
- lžička magi,
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- lžíce hladké mouky
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Sojové kostky povaříme ve vodě s kostkou bujónu, sojovou omáčkou, magi a utřenými 2 stroužky česneku. Po uvaření necháme chvíli odstát a zchladnout a potom z kostek rukou vymačkáme co nejvíce vody.
-
Uvařené a ochucené maso obalíme (nejlépe 2x) v klasickém trojobalu, do kterého můžeme přidat např. vegetu nebo grilovací koření a smažíme na oleji.
-
Kousky vyndáváme na ubrousek, a můžeme je podávat samotné, jako slanou pochoutku, nebo se zeleninovým salátem. Jako samostatné teplé jídlo jsou velmi dobré s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo vymyslel můj syn, jednou ho udělal a už ho musí dělat nafurt.
Kuchařka: Kroupovka









