
Suroviny
- Na omládek:
- 100 ml (g) vody
- 130 g hladké mouky
- lžička medu (nebo sladěnky)
- 18-20 g droždí
- Další suroviny:
- 210 ml (g) vody
- 25 g oleje
- 2 lžičky soli
- 70 g sójových vloček
- 2 rovné lžíce pšeničných otrub
- lžíce lněného semínka
- 360 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.
-
Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi hodinu (v chladnějším prostředí i hodinu a půl).
-
Vykynuté těsto dáme na stůl, prohněteme a rozdělíme na 10-12 dílů (pokud je třeba, desku stolu malinko pomoučíme). Ze všech dílků uděláme nejdříve bulky, které necháme 15 minut odpočinout. Pak postupně rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků.
-
Rohlíky je potřeba nechat před pečením nakynout (přibližně 40-60 minut), potřít vodou a dát péct do dobře vyhřáté trouby (200-220°C/15-20 min – orientačně).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Prodávají se v obchodě, docela nám chutnají,
tak jsem zkusila upéct vlastní, domácí.
Jsou lehounké a přesto pevné a zasytí. Dobré i druhý den
po upečení…..