
Suroviny
- 80 g sójových plátků
- 1 gelový zeleninový bujón
- sůl
- pepř
- sójová omáčka podle chuti
- 1 lžička kari koření
- sáček mražené čínské zeleninové směsi
- 200 ml smetany
- olej
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme přiměřeně vody, vhodíme kelímek bujónu, dost osolíme, opepříme a přidáme několik střiků sójové omáčky. Když se voda začne vařit, přidáme sójové plátky a 10 minut povaříme.
Po 10 minutách vypneme, plátky scedíme a necháme vychladnout.
Ze studených plátků dobře vymačkáme všechnu tekutinu. -
Na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, necháme rozehřát a sójové plátky z obou stran opečeme dozlatova. Hotové je vyndáme stranou a udržujeme teplé.
Na pánev přidáme lžíci oleje a vsypeme mraženou zeleninovou směs. Necháme ji asi 10 minut restovat, pak zalijeme smetanou, dochutíme lžičkou kari koření a smetanu necháme chvilku zredukovat. Směs dosolíme a můžeme podávat.
Na talíř dáme zeleninovou směs, na ni naklademe opečené plátky a podáváme s rýží.