Sójové maso s bazalkovou omáčkou

65
- reklama -

Suroviny

balíček sójových kostek
1/2 l mléka
1 střední cibule
1 kelímek smetany na vaření (12%)
kostka masoxu – já dal hovězí ale možná by byl lepší bylinkový
bazalka
hladká mouka
máslo
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Sójové maso přelijeme vodou, ve které jsme rozpustili kostku masoxu tak, aby bylo ponořené a mohlo bobtnat. Necháme aspoň 3 hodiny, aby nasáklo chuť masoxu.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrolku na oleji dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lehce vymačkané sojové maso a podlijeme trochou vody, vlijeme mléko a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

  3. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou bazalku. Já sem dal čerstvou, ale může být i sušená, a zjemníme máslem. Podáváme s rýží nebo těstovinami.