- reklama -
Suroviny
4 porce
- 100 g sojového masa (doporučuji plátky)
- Hovězí bujón nebo hovězí vývar (500ml)
- Sušené houby (stačí namočit na půl hodiny)
- Cibule
- Pár kousků slaniny
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme slaninku a trochu jí opečeme, potom přidáme cibulku a sojové maso. Všechno promícháme a opečeme.
-
Osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
-
Zalijeme vývarem ve kterém jsme máčeli sojové maso. Přidáme houby.
-
Povaříme a zahustíme moukou a vodou (záklechtka). Jako přílohy doporučuji rýží s hráškem
Poznámka od kuchařky
100g sojového masa namočíme na 30min do vody(500ml) s bujonem (hovězím).
Můžeme i použít klasický hovězí vývar.
Po uplynutí 30min slijeme vodu, necháme si ji na později a zbytek nasáknutéhé vody v masu vymačkáme.
Kuchařka: Angie1