Sojové maso jako čína

290
- reklama -

Suroviny
4 porce

balíček sojového masa
1 masox
koření na čínu
mražená zelenina čína
2 litry vody
olej
sojová omáčka nejlépe pravá
dle chuti sůl
pepř
menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Sojové maso vložíme do vroucí vody s masoxem /je jedno jaký/ vaříme nejméně 20min.


    Zobrazit celý recept

  2. Scedíme – můžeme si nechat trochu vývaru, do větší pánve dáme olej, cibuli na drobno, restujeme, řádně okapané maso přidáme a restujeme za častějšího míchání.

  3. Přidáme koření a když je maso orestované – jako křupavé, přidáme zeleninu na čínu, sójovku a necháme pozvolna za občasného míchání dodělat, aby zelenina byla měkká.

  4. Příloha rýže, já jí vmíchávám do směsi. Kdyby se nám zdálo, že je to husté, můžeme přidat trochu vývaru z masa.

Poznámka od kuchařky

Jenom uvařené sojové maso nám moc nechutná. Když je jako osmahnuté, na menším množství olivového oleje, je to pořád lehké jídlo. Je jedno, jaké koření dáte, může být i sojový guláš třeba.