- reklama -
Suroviny
4 porce
- balíček sojového masa
- 1 masox
- koření na čínu
- mražená zelenina čína
- 2 litry vody
- olej
- sojová omáčka nejlépe pravá
- dle chuti sůl
- pepř
- menší cibule
Postup přípravy receptu
-
Sojové maso vložíme do vroucí vody s masoxem /je jedno jaký/ vaříme nejméně 20min.
-
Scedíme – můžeme si nechat trochu vývaru, do větší pánve dáme olej, cibuli na drobno, restujeme, řádně okapané maso přidáme a restujeme za častějšího míchání.
-
Přidáme koření a když je maso orestované – jako křupavé, přidáme zeleninu na čínu, sójovku a necháme pozvolna za občasného míchání dodělat, aby zelenina byla měkká.
-
Příloha rýže, já jí vmíchávám do směsi. Kdyby se nám zdálo, že je to husté, můžeme přidat trochu vývaru z masa.
Poznámka od kuchařky
Jenom uvařené sojové maso nám moc nechutná. Když je jako osmahnuté, na menším množství olivového oleje, je to pořád lehké jídlo. Je jedno, jaké koření dáte, může být i sojový guláš třeba.
Kuchařka: Alena Fenclova