- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 krůtí prsa
- 120 g jasmínové rýže
- 1,5 vetší mrkve
- 1/2 červené papriky
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- olej
- sůl
- pepř
- chilli koření
- půl lžičky sušeného česneku
- 1 lžíce kremžské hořčice
- sojová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Rýži zalijeme 2x větším množstvím vody a vaříme ji do měkka. Během vaření doléváme vodu dle potřeby.
Mrkev nakrájíme na půlkolečka a dáme ji vařit do měkka.
Mezitím umyté maso nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme. Maso orestujeme na oleji.
Přidáme chilli koření podle chuti společně se sušeným česnekem a hořčicí. -
Až bude rýže hotová, přidáme ji společně s uvařenou mrkví k masu.
Rýži osolíme, opepříme a zakápneme sojovou omáčkou.
Nakonec přisypeme mražený hrášek. Ještě chvilku necháme na plotně, aby se hrášek prohřál a podáváme.
Kuchařka: Michaela.Koc