Sójová „čína“ s játry a masem

62
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

100 g připraveného sójového masa
200 g libového masa (kuřecí/vepřové)
200 g jater (kuřecí/vepřové)
1 větší pórek
50 ml oleje
2 celá vejce
3 lžičky kari
2 lžičky soli
1/2 lžičky chilli (dle chuti)
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce maggi
1 lžíce worcesteru
1 lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Játra a maso nakrájíme na menší kousky, pórek na půlkolečka, naházíme do větší misky, přidáme připravené sójové kostky/nudličky a promícháme. Ostatní ingredience smícháme ve větším hrnku, vlijeme k masu a důkladně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Uložíme do ledničky (minimálně na den, ideálně na 2 nebo víc,), čím déle bude v lednici, tím víc se chutě vsáknou do masa i do soji (po 2-3 dnech v lednici krom trochu jiného vzhledu téměř není poznat co je maso a co sója – ideální pro většinu chlapů, aby blbě neremcali ;o)).

  3. Smažíme na kapce oleje (na pánvi s nepřilnavou úpravou bez oleje), mírně podléváme a jakmile je vepřové měkké, necháme vodu téměř vyvařit (podle toho jakou přílohu chystáme) a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Příprava sojových kostek:

V menším hrnci přivedeme k varu cca ½ litru vody, vhodíme kostku masoxu a sojové kostky, vaříme pod pokličkou cca 15-20 minut, pak odklopíme, za občasného zamíchání necháme vodu úplně vyvařit a mírně orestujeme. (Ideálně necháme do druhého dne vychladnout, poté můžeme zpracovat na jakékoli jídlo se sojovým masem)