
- reklama -
Suroviny
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1-2 stonky řapíkatého celeru
- olivový olej
- 50 ml bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibuli, očistíme mrkev a celer, škrabkou z něj odstraníme „nitě“ (vnější vláknitou blanku na řapíku).
-
Zeleninu pak velice drobně pokrájíme nebo posekáme v sekáčku.
-
Na olivovém oleji ji lehce osmahneme, podlijeme vínem nebo vodou a necháme provařit.
Poznámka od kuchařky
Soffritto je v italské kuchyni základ pro mnoho pokrmů z masa, ryb i zeleniny. Přichystané na smažení se dá i mrazit, aby bylo v případě potřeby hned po ruce.
Někdy dávám místo řapíkatého celeru celer bulvový, nastrouhaný na širší nudličky, ale pak tento zeleninový základ už pravým italským soffrittem není. Každopádně – stále vynikající, třeba pod maso do ragú….
Kuchařka: cathleen