
Suroviny
- 1 kg hovězí kližky (lze ale dělat i z vepřové plece i z jakéhokoli jiného masa i drůbežího)
- Vývar (nebo voda a bujon, množství podle toho, kolik chceme guláše)
- 1/2 balíčku drceného kmínu
- cibule – co váží maso
- 5 stroužků česneku
- 5 kozí rohy
- 3 ostré feferonky by měly stačit
- čerstvě mletý pepř (čtyřbarevný, stačí černý)
- 1 chilli paprička
- 1 KL tekutého chilli nebo tabasca
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a 2 feferonky od každého druhu nakrájíme na kousky.
-
Na sádle rozvoníme cibuli a česnek. Přidáme feferonky a zasmahneme jen velice malinko, přidáme maso, zprudka zatáhneme, podlijeme vývarem, nebo vodou a bujonem a dusíme téměř do měkka.
-
Poté vhodíme zbytek nakrájených feferonek a veškeré koření, promícháme a necháme spojit chutě.
-
Zahustíme (já guláše zahušťuju zásadně chlebem, ale jde i jíška z mouky určitě) a dodusíme do měkka, upravíme chuť. Jako příloha knedlíky, kolínka. Tenhle recept mi dal brácha, jezdí na Moravu a tohle si pravidelně dává v jedné ostravské hospůdce, kde získal recept.
Poznámka od kuchařky
Paprika se tam dle mého zdroje fakt nedává (ještě jsem se radši zeptala !!!!!
Manžel si ještě přiostřuje tabascem, chilli omáčkou apod.