
Suroviny
20 porcí
- Těsto:
- 3 ks vejce
- 110 g cukru mletého
- 130 g mouky hladké (osáté)
- 3 kávové lžičky vody (studené)
- špetka soli
- Krémová šlehačka:
- mléko
- 2 polévkové lžíce cukru písek
- 1 vanilkový pudink
- rum
- 400 ml šlehačky
- •
- čerstvé ovoce (nebo kompot)
Postup přípravy receptu
-
Receptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.
-
KORPUS :
Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom po částech cukr-mouku-cukr- mouku-cukr-mouku. -
Těsto vložíme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet.
-
Pečeme při 180°C 30 – 35 minut.
-
Po vyjmutí z formy vychladlý korpus nakrájíme na plátky asi 1cm tlusté.
Uvařit hustý pudink (intenzivně míchat!) a po vychladnutí (škraloup! : zakrýt fólií, nebo poprášit cukrem, nebo zakápnout mlékem), nechat vychladit v lednici a pak rozmíchat rumem a smíchat s asi polovinou do tuha vyšlehané šlehačky (nepřehnat! krém řídne) -
Adjustace :
Původní recept – sendviče (10 ks):
Na polovinu plátků nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. -
Inovace (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. -
Super (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku a poklademe ovocem. Před servírováním dáme chlebíček na dezertní tácek a prořezanou špičkou šodó chlebíčky kol dokola dozdobíme bílou šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj : http://www.labuznik.cz/recept/sodo-chlebicek/
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…