
- reklama -
Suroviny
- 60 g tresky (podušené nebo opečené bělomasé ryby rozebrané na menší kousky)
- 5 g jidášova ucha
- 2 g zázvoru nastrouhaného
- 5 ml šťávy z limetky (1 čajová lžička)
- 5 ml sójové omáčky Kikkoman
- 3 ml rybí omáčky
- 1/2 lžíce oleje (pokud možno sezamový)
- 25 g jarní cibulky (1 velká, nakrájená šikmo na plátky)
- 60 g soba nudlí
- 1 lžička sezamových semínek
Postup přípravy receptu
-
Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky.
-
V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu vložte do marinády.
-
Dejte vařit soba nudle. Do horké osolené vody vložte nudle a vařte 2-3 minuty. Sceďte.
-
Na pánvi rozpalte olej a cibulku na něm zprudka opečte. Bude to trvat několik sekund. Přidejte jidášovo ucho a promíchejte.
Do misky vložte cibulku s Jidášovým uchem, nudle a promíchejte.
Na talíři posypte semínky.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz