
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 20 g ovesných vloček – jemných nebo nadrcených
- 80 g jahod (v zimě jsou lepší mražené, protože ty čerstvé nemusí chutnat po jahodách)
- 70 g oloupaného jablka
- 1 polévková lžíce jogurtu (cca 50 g)
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky zalijte 150 ml vody a nechte 2 minuty odstát. Vločky přelijte i s vodou do vysoké nádoby (tubusu k tyčovému mixéru) nebo do smoothie makeru, přidejte ostatní suroviny a promixujte dohladka.
Poznámka od kuchařky
Snídaňové smootihe proto, že díky vločkám poskytuje množství vlákniny i bílkovin a dodá tak organismu potřebnou energii na raketový start dne. Pokud si dopřejete raději vydatnější snídani, přidejte více vloček a trochu více vody.
Více receptů spolu s článkem, jak zařadit toto smoothie do denního režimu v rámci tréninku, najdete na: http://www.vareniste.cz/2-x-smoothie-aneb-jak-dobi…
Kuchařka: Vareniste.cz