Snídaňové bochánky s čokoládou

42
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g mléka
1 pytlíček sypkého droždí (nebo 1 kostka čerstvého)
100 g cukru
25 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 žloutek
100 g čokoládových kapiček (nebo na kousky nakrájená horká)
špetička soli

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smichame s drozdim, cukrem a soli (v pripade cerstveho drozdi si predem pripravime kvasek – trocha mleka + drozdi + 1 lzicka cukru + 1 lzicka mouky a pridame do mouky spolecne s ostatnim mlekem).


    Zobrazit celý recept

  2. Vlijeme vlazne (nikoliv teple) mleko ve kterem jsme rozkvrdlali vejce.

  3. Zlehka promichame a na zaver pridame rozpustene maslo a cokoladove kapicky.

  4. Zadelame testo. Hneteme tak dlouho, dokud testo neni leskle, tvori bubliny a nelepi se na varecku. Na teplem miste nechame vykynout (asi 2 hod).

  5. Z testa tvorime male bochanky (ja delam 60gr) a na vale ci plechu nechame dokynout jeste asi 10-15 minut (cas, nez se nam poradne zahreje trouba).

  6. Peceme v troube na 180°C asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Ja bochanky nazyvam snidanovymi, protoze tady je ve zvyku mit sladkou snidani. Je samozrejme mozne jist je kdykoli. Cokoladu pouzivam horkou – necham ji chvili v mrazaku, aby pekne ztvrdla a nasekam ji ostrym nozen ma male kousicky.

Recept mam z Tv poradu o vareni „Zkouska kuchare“