- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1,5 prášku do pečiva
- 40 g kakaa
- 5 vajec
- 150 g třtinového cukru
- 150 g krystalového cukru
- 2 dcl oleje
- 3 dcl mléka
- ———–
- Krém:
- 100 g másla
- 50 g ztuženého tuku
- 1 Salko (vaříme cca hodinku ponořené ve vodě, necháme vychladnout)
- 160 g arašídů (paličkou přes utěrku nadrtit)
- zakysaná smetana
- med dle chuti
- ———–
- tuk
- mouka na vymazání a vysypání plechu
- ———–
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Těsto:
-
Vyšleháme vejce s cukry do pěny, poté chvilku ještě s olejem šleháme.
-
Prosejeme mouku, kakao a prášky do pečiva- promícháme a střídavě s mlékem přidáváme do pěny.
-
Dáme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 12-15 minut.
-
Po upečení necháme korpus vychladnout a podélně ho rozřízneme.
-
Krém: Povolené tuky vyšleháme a přidáme zkaramelizované salko, rozdrcené arašídy, med. Kdo nemusí příliš sladké tak přimíchá i zakysanou smetanu dle chuti.
-
Na polovinu korpusu natřeme krém, přikryjeme druhou půlkou. Polejeme čokoládou a dozdobíme dle fantazie.
-
Dáme do lednice ztuhnout.
Kuchařka: ssimusshka