Šneky z kýty na jehle v zázvorové marinádě

59
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g vepřové kýty
malé sterilované kukuřice
několik malých rajčat
Na marinádu:
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička sójové omáčky
1 lžíce strouhaného zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžička červeného kari
1 lžíce olivového oleje
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu mírně naklepeme a nakrájíme na delší proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme ingredience na marinádu a do ní vložíme mírně osolené proužky kýty.

  3. Necháme marinovat minimálně 1 hodinu, pokud můžeme, klidně i přes noc.

  4. Každý proužek kýty stočíme do šneku a napichujeme na jehlu v pořadí šnek, kousek kukuřičky, šnek.

  5. Utvořené špízy dáme na plech a posypeme je několika čtvrtkami rajčat.

  6. Misku se zbylou marinádou naplníme asi 2 dl vody, zalijeme špízy a pečeme dozlatova.

  7. Během pečení obracíme a pokud je nutné, podléváme vodou. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě celerovými hranolky.

Poznámka od kuchařky

Můj experiment.