
- reklama -
Suroviny
- kuřecí prsa
- sůl
- koření na kuřecí maso
- plátky anglické slaniny
- plátky šunky
- olej
- trošku hladké mouky
- Na smažené šneky navíc:
- plátkový sýr
- hladká mouka
- vejce
- troška mléka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme, posypeme kořením a dáme plátky slaniny a šunky. Srolujeme do závitku a nakrájíme na plátky, které napichujeme na špejle nebo delší párátka. Jde to lépe, když do rolky zapíchneme párátko a pak teprve ukrojíme plátek.
-
Šneky osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji, výpek zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou. Maso pod pokličkou necháme chvíli dusit.
-
Taky můžeme připravovat v troubě, tyto šneky můžeme i grilovat. Pokud je chceme smažit, tak přidávám plátkový sýr a obalím 2x v trojobalu.
Kuchařka: Merylas









