Šneky s pudinkovou náplní

57
- reklama -

Suroviny

1 ks listového těsta (plát)
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
300 ml mléka
3 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pudink.
    Já ho dělám tak, aby se nepřipaloval, že dám do kastrolku trošku (asi půl deci- pokryji dno) vody, až začne vařit, naliji mléko, ve kterém je rozmíchaný pudink, přidám vanilkový cukr a asi 3 lžíce krystalového cukru. Míchám, dokud pudink nezhoustne.


    Zobrazit celý recept

  2. Pudink za občasného promíchání nechám vychladit.

  3. Na plát listového těsta, který na několika místech propíchám vidličkou, nanesu a rozetřu vychladlý pudink.
    Smotám a dám do mrazáku asi na 30 minut ztuhnout, aby to šlo lépe krájet.
    Po vytažení nakrájím, dám na plech s pečícím papírem, mezitím se rozehřeje trouba a polozmrzlé (někdy i zmrzlé) povolí, potřu rozšlehaným vejcem.
    Peču 15-20 minut na 190 °C – dorůžova, pak jen pocukruji

Poznámka od kuchařky

To stejné lze dělat i z kynutého těsta, oboje vyzkoušené a moc dobré.

Kynuté těsto lze koupit též už jako hotový plát, kdo nemá čas, tak to ocení.