Suroviny
- 1 ks listového těsta (plát)
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 300 ml mléka
- 3 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pudink.
Já ho dělám tak, aby se nepřipaloval, že dám do kastrolku trošku (asi půl deci- pokryji dno) vody, až začne vařit, naliji mléko, ve kterém je rozmíchaný pudink, přidám vanilkový cukr a asi 3 lžíce krystalového cukru. Míchám, dokud pudink nezhoustne. -
Pudink za občasného promíchání nechám vychladit.
-
Na plát listového těsta, který na několika místech propíchám vidličkou, nanesu a rozetřu vychladlý pudink.
Smotám a dám do mrazáku asi na 30 minut ztuhnout, aby to šlo lépe krájet.
Po vytažení nakrájím, dám na plech s pečícím papírem, mezitím se rozehřeje trouba a polozmrzlé (někdy i zmrzlé) povolí, potřu rozšlehaným vejcem.
Peču 15-20 minut na 190 °C – dorůžova, pak jen pocukruji
Poznámka od kuchařky
To stejné lze dělat i z kynutého těsta, oboje vyzkoušené a moc dobré.
Kynuté těsto lze koupit též už jako hotový plát, kdo nemá čas, tak to ocení.