
- reklama -
Suroviny
- 3,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek vlažného mléka
- 2 žloutky
- 3 lžíce mletého cukru
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí
- 1/4 másla
- Náplň:
- 1 vanilkový pudink
- 1 balení rozinek (já dala od oka)
- 450 ml mléka
- 3 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Z trochy mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme máslo.
-
Do mísy vysypeme mouku, zbytek moučkového cukru, vanilkový cukr, sůl, žloutky, mléko s máslem a kvásek. Vymícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
-
Mezitím připravíme náplň: z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme puding, do kterého vmícháme rozinky.
-
Těsto vyválíme na centimetrový plát, potřeme náplní, svineme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky.
-
Dáme je na plech s papírem, potřeme je mlékem a upečeme při 170°C asi 20 minut – dokud nejsou křupavé.
Poznámka od kuchařky
1 hrnek = 250 ml
Kuchařka: Irule