- reklama -
Suroviny
15 minut
- 4 bílky
- 80 g cukru moučka
- 160 g cukru krupice
- 8 polévkových lžic vody
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nejdříve našleháme a postupně po troškách přidáváme cukr moučku.
Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit. Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit. -
Do našlehaných bílků s cukrem zašleháme horký cukrový rozvar, řádně prošleháme. Tímto krémem můžeme plnit kremrole nebo jiné moučníky.
Poznámka od kuchařky
Dcera upeče 2 pláty listového těsta, mezi ně tento sněhový krém. Děti to milují.
Kuchařka: Irrena