Sněhový krém do kremrolí

486
- reklama -

Suroviny
15 minut

4 bílky
80 g cukru moučka
160 g cukru krupice
8 polévkových lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, nejdříve našleháme a postupně po troškách přidáváme cukr moučku.
    Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit. Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit.


    Zobrazit celý recept

  2. Do našlehaných bílků s cukrem zašleháme horký cukrový rozvar, řádně prošleháme. Tímto krémem můžeme plnit kremrole nebo jiné moučníky.

Poznámka od kuchařky

Dcera upeče 2 pláty listového těsta, mezi ně tento sněhový krém. Děti to milují.