
Suroviny
- Na 1 bílek
- špetka soli
- 60 g cukru krupice
- čokoláda
- kakao
Postup přípravy receptu
-
Bílky našleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí se špetkou soli do tuhého sněhu a pak postupně přisypáváme cukr, až je sníh znovu tuhý a lesklý.
-
Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme igelitovým sáčkem bez nástavce s dírou asi 1,5 cm kopečky o průměru asi 3 cm. Na každou hlavičku stiskneme sáček jen jednou, aby hlavičky houbiček neměly vrstvy a pak hmotu od sáčku oddělíme pomocí mokrého nože, aby kloboučky neměly špičky. Pak nastříkáme nožičky tak, že se snažíme sáčkem hmotu trochu povytáhnout asi do výše 3 cm.
-
Pečeme či spíše sušíme v předehřáté troubě na 90 °C asi hodinu, je dobré nechat plech v troubě až do vychladnutí.
-
Do hlaviček na spodní části vyhloubíme jamku, nožem naneseme rozpuštěnou čokoládu na celou spodní část včetně jamky a přilepíme nožičku.
-
Po zatuhnutí můžeme hlavičky pomocí cedníku poprášit troškou kakaa.
-
Skladujeme v suchu.









