Sněhové vločky (slané preclíky)

59
- reklama -

Suroviny
8 vloček po 45 g

100 ml vody
2 lžíce oleje
1/2 lžičky cukru
1/3 lžičky soli
200 g hladké mouky
11-12 g droždí
2-3 lžičky nemletého máku
Poleva:
3 lžíce vody
1/3 lžičky soli
2 vrchovatými lžičkami Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny ( tekuté, pak tuhé ) a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů ( asi po 45 g ) – 8 vloček.

  3. Každý dílek rozdělíme na tři kusy, z každého vyválíme delší tenký váleček a jeho konce zatočíme. Tahle esíčka položíme na plech, vždy tři k sobě, křížem a střed vzniklé vločky promáčkneme prstem, aby byl nižší a vrstvy se spojily – podle fotek.

  4. Vločky necháme nakynout, potřeme polevou, posypeme semínky nebo hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby 200 °C a upečeme do růžova – křupava.

Poznámka od kuchařky

Venku je jich asi málo, tak jsem si včera upekla další…slané. :-))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/