
- reklama -
Suroviny
8 vloček po 45 g
- 100 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky cukru
- 1/3 lžičky soli
- 200 g hladké mouky
- 11-12 g droždí
- 2-3 lžičky nemletého máku
- Poleva:
- 3 lžíce vody
- 1/3 lžičky soli
- 2 vrchovatými lžičkami Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny ( tekuté, pak tuhé ) a použijeme program Těsto.
-
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů ( asi po 45 g ) – 8 vloček.
-
Každý dílek rozdělíme na tři kusy, z každého vyválíme delší tenký váleček a jeho konce zatočíme. Tahle esíčka položíme na plech, vždy tři k sobě, křížem a střed vzniklé vločky promáčkneme prstem, aby byl nižší a vrstvy se spojily – podle fotek.
-
Vločky necháme nakynout, potřeme polevou, posypeme semínky nebo hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby 200 °C a upečeme do růžova – křupava.
Poznámka od kuchařky
Venku je jich asi málo, tak jsem si včera upekla další…slané. :-))
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen