Sněhové pusinky – uvnitř vláčné

82
- reklama -

Suroviny

4 bílky
120 g cukr písek
110 g cukr moučka
1 lžička vanilkového extraktu (nebo tresti)
1 lžička solamylu nebo kukuřičného škrobu
1 lžička octa

Postup přípravy receptu

  1. Dáme předehřát troubu na 160°C (horkovzdušnou 150°C).

  2. Bílky ušleháme elektrickým šlehačem spolu s hrubým cukrem do tuha, zašleháme cukr moučku, vanilkový extrakt, škrob a ocet a šleháme ještě 30 vteřin, až je sníh pevný a lesklý.

  3. Na pečící papír tvoříme pomocí dvou lžiček hromádky alespoň 5 cm od sebe, naskočí.

  4. Ztlumíme troubu o 20°C, vložíme plechy a 35 minut pečeme pusinky. Pak troubu vypneme, otevřeme a necháme 10-15 minut při otevřené troubě chladnout.

  5. Zdobit se dá namáčením do polevy. Pusinky jsou pevné, ale uvnitř měkké.

Poznámka od kuchařky

Je tady dost receptů, ale jiných, hlavně z vařeného sněhu, ocet není myslím v žádných. Vanilka a ocet dá té ryzí sladkosti trochu pikantního nádechu.