
- reklama -
Suroviny
- 4 bílky
- 120 g cukr písek
- 110 g cukr moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo tresti)
- 1 lžička solamylu nebo kukuřičného škrobu
- 1 lžička octa
Postup přípravy receptu
-
Dáme předehřát troubu na 160°C (horkovzdušnou 150°C).
-
Bílky ušleháme elektrickým šlehačem spolu s hrubým cukrem do tuha, zašleháme cukr moučku, vanilkový extrakt, škrob a ocet a šleháme ještě 30 vteřin, až je sníh pevný a lesklý.
-
Na pečící papír tvoříme pomocí dvou lžiček hromádky alespoň 5 cm od sebe, naskočí.
-
Ztlumíme troubu o 20°C, vložíme plechy a 35 minut pečeme pusinky. Pak troubu vypneme, otevřeme a necháme 10-15 minut při otevřené troubě chladnout.
-
Zdobit se dá namáčením do polevy. Pusinky jsou pevné, ale uvnitř měkké.
Poznámka od kuchařky
Je tady dost receptů, ale jiných, hlavně z vařeného sněhu, ocet není myslím v žádných. Vanilka a ocet dá té ryzí sladkosti trochu pikantního nádechu.
Kuchařka: hosta