
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 vejce
- rohlík nebo strouhanka
- mléko
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Hovězí mleté maso dáme do misky a přidáme k tomu žloutek.
-
Rohlík si nakrájíme na kousky a namočíme do mléka, necháme chvilku stát a potom z rohlíků vymačkáme mléko a přidáme k masu (pokud není rohlík, přidáme strouhanku a trošku zalijeme mlékem), pak přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku a nakonec našlehané bílky.
-
Z hotové směsi děláme placičky, které dáváme rovnou smažit na pánev.
Poznámka od kuchařky
Při výrobě karbenátků je potřeba, aby se z masa vymačkal vzduch a to tak, že si vezmu do ruky část směsi a mačkám maso tak dlouho až krásně drží tvar a nakonec vytvořím placičku. Karbenátky tak budou nadýchané a nedrolí se. Může se přidat i osmažená cibulka.
Kuchařka: Veroly