
- reklama -
Suroviny
- 100 g cukru moučky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 vejce
- šlehačka
- čokoláda
- oříšky
- ovoce na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao. Promícháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
Dáme péci na pečícím papíru cca na 20 minut. Necháme vychladnout (nerolujeme!)
-
Na krém vyšleháme šlehačku, dle libosti osladíme, přidáme kousky čokolády nebo ovoce a namažeme na vychladlý plát.
-
Srolujeme a navrch potřeme šlehačkou a posypeme čokoládou.
-
Podáváme lehce chlazené.
Kuchařka: Svobodova1992