Snadný tvarohový moučník typu Míša – zastudena

80
- reklama -

Suroviny

300 g sušenek např. Bebe dobré ráno
150 g másla
250 g tvarohu
1 pomazánkové máslo bez příchuti
4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
poleva:
125 g Omegy (ztužený rostlinný tuk)
3 lžíce kakaa
5 lžic moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky podrtíme v robotu nebo jemně roztlučeme plochou stranou paličky na maso. Přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Směs rovnoměrně natlačíme na dno dortové formy a vložíme na 30 minut do mrazáku.

  2. Mezitím dohladka prošleháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukry a rum. Krém můžeme dosladit podle vlastní chuti, jen je třeba mít na paměti, že sušenky v korpusu i kakaová poleva jsou velmi sladké.

  3. Na ztuhlý sušenkový korpus rozetřeme krém, zakryjeme talířem a uložíme do ledničky minimálně na 4 hodiny, v optimálním případě do druhého dne.

  4. Ve vodní lázni rozpustíme Omegu, cukr a kakao do hladké tekutiny. Horkou polevou polijeme povrch studeného moučníku, krouživým pohybem formou rovnoměrně rozlijeme a vrátíme do ledničky ztuhnout.
    Krájíme a podáváme vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Dcera mi ze školy v přírodě přivezla zpátky šest balení Bebe dobré ráno, neotevřené, ovšem značně podrcené. Bylo mi líto je vyhodit, tak jsem vymyslela tento jednoduchý koláček. Jeho varianty tu jsou, ale tato se mi zdá nejsnadnější, proto ho vkládám pro inspiraci.