
Suroviny
- Korpus :
- 4 vejce
- 100 g cukru krupice
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- horká voda (cca 3 lžíce)
- 2 lžíce oleje
- Tvarohový krém :
- 750 g měkkého tvarohu já dávám tučný
- 3 ztužovače šlehačky
- med (cukr, sladidlo – strašně nerada udávám množství, protože každý má rád jinak, já třeba přeslazené nesnáším, na 750g tvarohu dávám cca 2 polévkové lžíce cukru)
- 1 velká plechovka broskví
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a lehce vmícháme do vajec.
-
Pečeme v olejem vymazané formě, na dno dávám pečící papír a dáme péct do předehřáté trouby, na 150°C cca 30 min. Troubu otvíráme nejdříve po 15ti min., aby těsto nespadlo. Jestli je upečené kontrolujeme klasicky špejlí.
-
Hotový korpus necháme vychladnout, pak 2x opatrně prokrojíme.
-
Tvaroh vyšleháme se ztužovači, které přidáváme postupně. Osladíme dle chuti. Přidáme 1/2 broskví nakrájených na kostičky, ty vmícháme už jen zlehka. Promažeme korpus, poskládáme na sebe, pomažeme i vršek dortu a poklademe zbytkem broskví nakrájených na plátky.
Poznámka od kuchařky
Toto množství je do dortové formy o průměru 30 cm max, aby se dalo 2x prokrojit.