Smraďochovy zelné závitky

40
- reklama -

Suroviny

Hlávka bílého zelí
1/4kg mletého masa
1 velká cibule
1 vejce
1 tvarůžky
jáhly – 1 hrst
15 dkg anglické slaniny
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zelí krátce povaříme, vychladnuté rozděláme na jednotlivé listy, které budeme plnit.


    Zobrazit celý recept

  2. Jáhly uvaříme dle návodu – 3x spařit horkou vodou a poté vaříme do změknutí.

  3. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, které na cibulce osmahneme.

  4. Tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Smícháme masovou směs + uvařené jáhly + tvarůžky, přidáme vejce a vše osolíme a opepříme.

  5. Na zelné listy klademe plátky slaniny a na ni masovou směs.

  6. Listy smotáme, dáme do pekáčku, potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Solila jsem minimálně – tvarůžky jsou dost slané.