- reklama -
Suroviny
- Hlávka bílého zelí
- 1/4kg mletého masa
- 1 velká cibule
- 1 vejce
- 1 tvarůžky
- jáhly – 1 hrst
- 15 dkg anglické slaniny
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Zelí krátce povaříme, vychladnuté rozděláme na jednotlivé listy, které budeme plnit.
-
Jáhly uvaříme dle návodu – 3x spařit horkou vodou a poté vaříme do změknutí.
-
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, které na cibulce osmahneme.
-
Tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Smícháme masovou směs + uvařené jáhly + tvarůžky, přidáme vejce a vše osolíme a opepříme.
-
Na zelné listy klademe plátky slaniny a na ni masovou směs.
-
Listy smotáme, dáme do pekáčku, potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Solila jsem minimálně – tvarůžky jsou dost slané.
Kuchařka: hanahcotton