Smotky z bůčku na jehle

62
- reklama -

Suroviny
2 porce

6 plátků bůčku
lžíce sojové omáčky
lžíce smetana Cremefine na vaření
1 lžička koření Aztécký poklad
1 lžička koření Argentina
4-5 stroužků česneku
1 lžíce chilli

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nakrájíme na plátky cca 5 mm široké.


    Zobrazit celý recept

  2. Do vhodné nádoby si dáme sojovou omáčku, smetanu, česnek, sojovku a koření.

  3. Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme plátky bůčku. Necháme marinovat přes noc.

  4. Na druhý den každý plátek bůčku srolujeme do ruličky a napícháme na jehly, na každou 3 kusy.

  5. Můžeme buď grilovat na ohni, nebo v troubě, kde nalijeme zbytek marinády a trochu vody a pečeme cca 60 min na 200 stupňů.
    Vhodná příloha je zelí, knedlík, nebo jen zelenina a chléb.

Poznámka od kuchařky

Další z mých hokus-pokusů.:-) Vzniklo z toho opravdu bezva jídlo. Co se týká soli, kterou v receptu neuvádím, je na zvážení každého. Já jí trochu posolila plátky bůčku před naložením, ale koření a sojovka jsou poměrně slané, takže kdo solí méně, sůl nemusí přidávat.