
Suroviny
20 porcí
- 3 vejce
- 3 PL polohrubé mouky
- 3 PL cukr krupice
- 1 ČL prášek do pečiva
- 1 PL olivového oleje
- 1,5 PL tmavého kakaa
- Krém:
- 1x mascarpone
- 1x zakysaná smetana
- moučkový cukr podle chuti
- 2 PL želatinového ztužovače
- 1x pařížská šlehačka
- kakao na posypání
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vymícháme s cukrem a nakonec přidáme olivový olej. Do žloutků pak vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem a postupně přimícháváme sníh.
-
Připravíme si nevelký plech s pečícím papírem a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme. Dáme jej péci do trouby na 180 °C asi na 15 – 20 minut. Než vychladne, připravíme si krém.
-
Mascarpone pomalu rozšleháme se zakysanou smetanou, přidáme želatinový ztužovač a mletý cukr podle chuti. Vzniklý krém pak stejnoměrně rozetřeme na korpus.
-
Ušleháme pařížskou šlehačku se ztužovačem a v tenké vrstvě ji rozetřeme na krém s mascarpone se zakysanou smetanou. Přes sítko poprášíme kakaem a dáme ztuhnout do lednice.
-
Korpus potom nakrájíme na čtverečky (nůž po každém řezu očistíme). Ale jak si je nazdobíte – záleží na Vás. Kreativitě se meze nekladou, můžete zkusit i vykrajovátkem nějakou ozdobu z fondantu.
Poznámka od kuchařky
Proč „Šmórin“? Tak mu říkávala babička, vždycky jsme od toho kakaa nahoře byly všechny umolousané až za ušima 🙂 http://www.majamotti.eu