
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- TĚSTO:
- 4 vejce (zvlášť bílky)
- 2 pol. lžíce solamylu
- 4 pol.lžíce pol.mouky
- 3 pol.lžíce cukru
- 1 pol.lžíce klasického kakaa
- 1/2 prášek do pečiva
- KRÉM:
- 1 želírovací ztužovač šlehačky
- 1 smetana
- 1 vanilkový cukr
- 1 pol.lžíce cukru
- NA PROLOŽENÍ:
- 1 meruňkový kompot
- POLEVA:
- šťáva z toho kompotu
- 3 čajové lžičky solamylu
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO:
bílky našleháme v sníh, žloutky + cukr – vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh. Těsto nalijeme do remosky a pečeme 15 minut / el.trouba 170°C cca 10 minut v remosce se těsto tolik nevysuší, upečený korpus necháme vychladnou. -
Poté na něj poklademe okapané meruňky.
-
KRÉM:
ztužovač šlehačky dáme do misky, zalijeme ho smetanou, přidáme cukry a šleháme cca 2 minuty dokud tekutina neztuhne. Pak jí zalijeme meruňky. -
POLEVA:
šťávu z kompotu + solamyl svaříme a přelijeme jím krém. -
Necháme 2 hodiny v chladničce, poté podáváme.
Poznámka od kuchařky
Můžeme požít jakýkoli kompot dle chuti.
Kuchař: ALCAK BALOVA