Smetanový řez s meruňkami z remosky

58
- reklama -

Suroviny
8 porcí

TĚSTO:
4 vejce (zvlášť bílky)
2 pol. lžíce solamylu
4 pol.lžíce pol.mouky
3 pol.lžíce cukru
1 pol.lžíce klasického kakaa
1/2 prášek do pečiva
KRÉM:
1 želírovací ztužovač šlehačky
1 smetana
1 vanilkový cukr
1 pol.lžíce cukru
NA PROLOŽENÍ:
1 meruňkový kompot
POLEVA:
šťáva z toho kompotu
3 čajové lžičky solamylu

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO:
    bílky našleháme v sníh, žloutky + cukr – vyšleháme v pěnu do které pomalu zašleháváme přesytou mouku + solamyl + PDP + kakao. Nakonec pomalu vmýcháme sníh. Těsto nalijeme do remosky a pečeme 15 minut / el.trouba 170°C cca 10 minut v remosce se těsto tolik nevysuší, upečený korpus necháme vychladnou.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté na něj poklademe okapané meruňky.

  3. KRÉM:
    ztužovač šlehačky dáme do misky, zalijeme ho smetanou, přidáme cukry a šleháme cca 2 minuty dokud tekutina neztuhne. Pak jí zalijeme meruňky.

  4. POLEVA:
    šťávu z kompotu + solamyl svaříme a přelijeme jím krém.

  5. Necháme 2 hodiny v chladničce, poté podáváme.

Poznámka od kuchařky

Můžeme požít jakýkoli kompot dle chuti.