
Suroviny
- kuřecí stehenní řízky
- cibule
- paprika
- cuketa
- hlíva ústřičná
- smetana na vaření
- česnek
- máslo
- olej
- muškátový oříšek
- kmín drcený i celý
- drcená čili paprička
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažím cibulku do zlatova, přidám provonět nadrobno nakrájený česnek a dám stranou počkat na brambory uvařené se solí a drceným kmínem.
-
Na stejné pánvi orestuji postupně nakrájenou papriku, cuketu, hlívu a maso na drobno. Osolím, opepřím, podle chuti přidám papričku a kmín (já ho prostě ráda), zaliji trochou horké vody a dusím do měkka.
-
Mezitím jsou uvařené brambory, vodu sliji, přidám máslo, připravenou cibulku s česnekem, trošku strouhnu muškátového oříšku a rozmixuji s přidáváním smetany na kaši.
-
Když je maso měkké, je cuketka pravděpodobně už předušená, takže když do směsi přileju trochu smetany a zamíchám, tak chytne „omáčka“ trochu zelené barvičky.
Poznámka od kuchařky
Nejsem žádný kuchařský přeborník a tohle jídlo vyšlo převážně ze zbytků co byly potřeba sníst. Ale vyšla mi z toho opravdová dobrota, o kterou jsem se jen chtěla podělit 😉
Množství surovin neuvádím, nic nebylo odměřované, každému podle chuti, každopádně já mám ještě jednu porci na zítra do práce.