
Suroviny
8 porcí
- 200 ml smetana na šlehání 33%
- 250 g tučného tvarohu
- 100 g jogurtu (Zeesanu)
- 200 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- Granko
- 2 banány
- cukr moučka
- dětské piškoty
- forma
Postup přípravy receptu
-
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do polotuha, Zeesan pečlivě smícháme s vodou.
-
Smetanu dáme do zeasanu a vyšleháme do tuha, přimícháme tvaroh a dochutíme moučkovým cukrem dle chuti.
(Formu jsem použila tu na pečení chleba a biskupáků)
-
Vyložíme jí potravinářskou folií a na dno dáme piškoty, na ně navršíme pár lžic smetanové směsi a poklademe na kolečka pokrájeným banánem, posypeme hustě grankem a dáme další vrstvu.
-
Zase opakujeme piškot, krém, banány, kakao dokud není forma plná, přikryjeme folií a dáme vychladit nejlépe do druhého dne, aby piškoty pořádně změkly a dalo se to krájet.
Ztuhlé pak vyklopíme na tác a ještě posypeme kakaem.
Poznámka od kuchařky
PS: Jogurtový Zeesan je ochucený ztužovač za studena, dá se koupit v cukrářských potřebách mají různé příchutě.









