Smetanový králík na leču po mém

49
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 velké cibule
200 g slaniny
1 králík i s játry
3 brambory
malá sklenička leča
425 ml smetany na šlehání
podravka
olej

Postup přípravy receptu

  1. V pekáči rozpálíme olej. Osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a játra.


    Zobrazit celý recept

  2. Po chvíli přidáme i naporcovaného králíka obaleného v podravce.

  3. Opékáme asi 5 minut, poté přidáme na slabé plátky nakrájené brambory, zalejeme lečem a smetanou.

  4. Pečeme asi hodinu.

  5. Poté vyndáme z pekáče maso, sosík rozmixujeme, vrátíme maso a prohřejeme.

  6. Podáváme s bramborovou kaší či rýží.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem se zbavit králíka a v lednici byla slanina se smetanou a ve špajzu lečo s posledními třemi brambory.